adismartinstal.ro

Montaj apometre

Tot mai multe gospodarii au apometre pentru a evita plata unui consum care nu le apartine.

Executarea lucrarii de montaj apometre sau inlocuirea celor vechi cu unele noi

Amplasarea robinetilor

Sigilarea apometrelor

Inmanarea actelor care certifica faptul ca lucrarea a fost realizata corect

Instalarea unui apometru în orice locuință este o cerință legală obligatorie deoarece orice casă sau apartament sau alt tip de clădire trebuie să aibă propriul apometru. Ajută la indicarea consumului real și corect de apă rece sau caldă pentru atingerea scopului și reducerea semnificativă a costurilor de consum fără monitorizare.

Firma noastră de instalații sanitare oferă servicii de montaj apometre pentru persoane fizice, juridice sau asociații de proprietari oriunde în București. Garantăm calitatea construcției, siguranța și conformitatea cu legile în vigoare.

Potrivit legii în vigoare, montarea, înlocuirea și etanșarea apometrelor în blocurile de locuințe este interzisă de către persoanele fizice sau juridice care nu sunt autorizate de ANRE corespunzător tipului de activitate care se desfășoară.

Nerespectarea prevederilor prezentului Regulament va duce la răspundere legală și/sau penală, conform prevederilor legale.

Operarea activităților de instalare, înlocuire și etanșare a apometrelor poate fi efectuată numai de societățiile certificate ANRE, folosind materiale de înaltă calitate și certificate tehnic.

Conform legii în vigoare pentru firmele cu certificare ANRE, după finalizarea activităților de instalare, înlocuire sau etanșare a unui apometru, trebuie să primiți:

  • Procese verbale de instalare, înlocuire sau etanșare a contorului în cazul în care toate sigiliile de serie trec seria unică, numele, tipul și numărul licenței ANRE și al instalatorului. Autorizarea Instalatorului Autorizat ANRE care a efectuat instalarea.
  • Certificat de conformitate și aviz de contorizare pentru apometre.
  • Contracte de servicii și facturi de servicii.
 

Folosiți doar firme certificate ANRE pentru activitățile de instalare, înlocuire sau sigilare a contoarelor!

Firma noastră de instalare a apometrelor din București este formată dintr-o echipa de instalatori experimentați cu certificare ANRE. Suntem dispuși să intervenim rapid pentru orice tip de intervenție de urgență sau sub forma unor servicii de instalare cu programare. Responsabilitățile noastre includ, de asemenea, instalarea apometrelor, precum și validarea, înlocuirea și sigilarea acestora. Vă ajutăm să gășiți soluția potrivită, iar munca este sustenabilă în timp.

Modalitatea de a înlocui un apometru este să scoți mai întâi apometrul vechi sau defect. Toate acestea se fac cu corpurile de apă închise în casă. Ulterior, vor fi instalate noi contoare de apă și vor fi plasate sigilii pentru a demonstra instalarea și funcționarea corespunzătoare.

Înlocuirea apometrului când cel vechi nu mai funcționează, sau recomandarea unei schimbări cu ceva nou și mai performant, de obicei cu citire la distanță într-un bloc cu o asociație de proprietari. Utilizați serviciul profesional pentru a înlocui contorul de apă.

Sigilarea apometrului este o etapă efectuată după instalarea și verificarea contorului de apă. Este sigilat cu o gamă unică de sigilii, dovedind astfel că operațiunea de instalare a fost efectuată corect de instalatori profesioniști, și este certificată și aprobată de Agenția Română de Metrologie Legală.

Pentru instalarea unui contor de apă într-un apartament, este necesar să angajați un instalator profesionist pentru o muncă sigură și conformă, mai ales dacă acesta trebuie amplasat în locuri greu accesibile.

Instalarea unui contor de apă rece este una dintre cele mai frecvențe operațiuni, mai ales că în majoritatea locuințelor există o centrală termică, nu mai este necesară instalarea unui contor de apă caldă. În ambele cazuri însă, instalarea a fost făcută de o echipă profesionistă de instalatori.

Un contor de apă instalat corespunzător este deosebit de important pentru a înregistra corect consumul de apă și pentru a evita situații precum înregistrarea consumului excesiv de apă. Un instalator profesionist și autorizat va ști cum să înlocuiască sau să instaleze un nou contor, ținând cont de următorii pași: scoaterea vechiului contor, instalarea noului contor și a garniturii, sigilarea noului contor, inspectarea și înregistrarea în consecință.