adismartinstal.ro

Înlocuire coloane apă rece/caldă blocuri

Firma noastra foloseste echipamente profesionale
pentru a va putea oferi servicii la un nivel inalt in domeniul
istalatiilor sanitare.

Înlocuire coloane apă

Îndepărtare coloane verticale

Reparații coloane de apă

Racordări la coloane de apă

Lucrările sunt efectuate la subsol și apartamente de bloc și includ înlocuirea coloanelor verticale pentru apă rece și caldă menajeră de la subsolul blocului până la ultimele etaje ale diferitelor blocuri. Coloane verticale pentru canalizare și apă pluvială parcurg vertical prin blocurile de apartamente, asigurând colectarea apelor uzate (în cazul coloanelor verticale de drenaj) și a apelor pluviale de pe terasele blocului (în cazul coloanelor verticale de apă pluvială).

Înlocuirea acestor coloane verticale implică următoarele:

Nișe deschise în apartamente – se face pentru a se asigura accesul la coloanele verticale, în special la scurgeri și la apă pluvială, pentru a le înlocui și a racorda scurgerile orizontale la coloanele verticale ce urmează a fi instalate.

  1. Îndepărtarea coloanelor verticale pentru apă rece, apă caldă și canalizare;
  2. Înlocuirea coloanelor verticale pentru apă rece, apă caldă și canalizare;
  3. Instalarea suporturilor de montare utilizate pentru a fixa stâlpii verticali instalați pe perete.
 

Pentru execuția coloanei de apă se folosesc țevi din PPR sau cupru (PN 25, diametru 32 mm, 25 mm, 20 mm) și respectiv, fitinguri din polipropilenă (te, reductor, cruce, cot, etc.), țeavă PVC sau PP cu garnitură, 110 mm diametru, pentru înlocuirea coloanelor verticale de scurgere între 110mm și 50mm diametru. Pentru conectarea conductelor orizontale la coloanele verticale de drenaj se folosesc ramuri (cunoscute și sub denumirea de piese în Y), teuri și coturi de 45 și 90 de grade, realizate din PVC cu același diametru ca și conducta din PVC.

Aceste coloane reprezintă un risc pentru asociația de proprietari, având în vedere că în timp pereții conductelor se subțiază și încep să dezvolte orificii de aer, astfel că dintr-un loc în altul, stâlpii încep să cedeze și se produc avarii în bloc.

De multe ori, dacă orificiul de aer este mic, conducta spartă nu va fi vizibilă, dar dacă te uiți într-un alcov într-o baie sau bucătărie, vei vedea că totul este umed și ruginit. Acest lucru duce la o degradare mai severă a coloanei și încep să aibă loc inundații. Un alt impact este că aceste scurgeri sunt înregistrate la apometrul racordat, rezultând o oprire semnificativă dintre suma facturată de furnizor și numărul de apometre din apartament.

Coloana este blocată de sedimente, presiunea apei este redusă, și apare fenomenul de „nu se ridică în vârf”. Totodată, bateria, mașina de spălat rufe, etc. au o durata de viață redusă din cauza impurităților.

Vă recomandăm țevi din PPR sau cupru deoarece aceste materiale își păstrează proprietățile pentru o lungă perioadă de timp. Pentru supapele de izolare (robinete cu bilă), vă recomandăm să folosiți mărci de renume mondial.

Pe măsură ce apar avarii, este necesară înlocuirea coloanelor de alimentare cu apă caldă și rece care deservesc apartamentele și zonele comune din cadrul vechiului apartament (bloc). Intervențiile repetate în coloanele de alimentare cu apă, fie că sunt verticale sau orizontale în subsolul blocului, pot avea ca rezultat acumularea unor costuri foarte mari pentru locatarii asociației. Este mai rentabil să înlocuiți complet coloanele decât să le „cârpiți” sau să le înlocuiți parțial. Mai mult, dacă sunt intervenții parțiale, se vor produce tot mai multe daune.

Înlocuirea coloanei de alimentare cu apă se face folosind țeavă PPR din fibră compozită, care are o durată de viață de aproximativ 50 de ani. Straturile aluviale nu se depun pe acest material și nu se formează calcar, oferind consumatorilor apă curată și debit și presiune conforme.